Running team

Het Runningteam Ultrarunners Nederland (RUN) bestaat uit Ultraloopster Arenda Könnecke, begeleider Erik Hengstman en trainer Mark de Boer.

Vooralsnog is Arenda de enige atleet binnen het Runningteam en bouwen we verder aan de organisatie ervan, waarbij we de lat hoog leggen op het gebied van kwaliteit en prestaties. Naast haar sportactiviteiten vervult Arenda hierbij een sterke rol als ambassadeur van de sport Ultrarunning. Zowel de Stichting als het Runningteam hebben zich als doel gesteld om de sport Ultrarunning zo veel en zo breed mogelijk te promoten en daarnaast Arenda zoveel mogelijk te ondersteunen en faciliteren bij alles wat bijdraagt aan het structureel verbeteren van haar prestaties, mogelijkheden en promotiedoelen.

Naast het Runningteam is er ook een soort van schaduwteam. Het is de taak van de teammanager om mee te bouwen aan de totstandkoming van dit team, het welzijn en het motiveren van de leden ervan en samen met hen ervoor zorgen dat in een goede sfeer alles op rolletjes loopt.

Binnen dit team hebben we al een paar mensen welkom mogen heten en deze zijn op dit moment al heel enthousiast aan het werk met allerlei activiteiten op het gebied van secretariaat en financiën, promotie en het begeleiden van Arenda bij zowel wedstrijden als trainingen. Ook heeft zich al een huisarts bereid verklaard om telefonisch stand-by te zijn op de momenten dat Arenda een wedstrijd loopt. Binnenkort zullen we bovendien gebruik gaan maken van een sportvoedingsdiëtiste. Verder hopen we het team nog te gaan uitbreiden met een sportfysiotherapeut/masseur.

Op dit moment zijn we nog dringend op zoek naar iemand die ons wil helpen met de PR en communicatie. Hiervoor hebben we al een marketingbureau gevonden dat ons middels een sponsordeal ondersteunt. De nieuwe medewerk(st)er (student?) zal dan in samenwerking met dit bureau gaan zorgen voor het opzetten van contacten met de pers, het bijhouden van de sociale mediakanalen en deze vullen met goede content.

Ook moet zeker nog vermeld worden dat we al een paar sponsoren hebben mogen toevoegen aan het team. Naast het al genoemde marketingbureau zijn dit ook een webshop op het gebied van sportvoeding, een leverancier van hardloopschoeisel voor Arenda en een sponsor die financiële ondersteuning biedt. Uiteraard hopen we hieraan nog vele enthousiaste sponsoren te mogen toevoegen in de nabije toekomst.

Samen met onze teamleden, atleten, het publiek en sponsoren willen we ons inzetten voor een goede promotie van de sport ‘Ultrarunning’.