Heerenveen 50 km baanultra

Heerenveen 50 km baanultra

Op 18 februari om 8 uur vertrokken uit Nijverdal naar Heerenveen. Onderweg al een ultraloper ingehaald met de auto en toch was Claudia eerder bij de baan door een extra rondje rotonde. Om 5 over 10 klonk het geruisloze startschot. Achter mij werd een groepje gevormd met Peter Ligthart en Bob van der Weg.

Erik Hengstman gaf mij de eerste voeding na een half uur. Na een uur nam Peter de kop over. Er stond een harde wind dus dat was wel prettig. Na 25 km kreeg ik een dipje en moest het tempo laten zakken. De buikgriep van vorige week kwam mij even pesten. Dus alleen door op duurlooptempo. Geleidelijk kwam ik weer uit de dip en liep ik door naar de finish. Uiteindelijk 50 km in een tijd van 4:19:54 en 1e dame (4e overall van de mannen). Een prima training richting de 6 uur.