Persbericht – Arenda Könnecke richt pijlen op record 6-uur loop

Persbericht – Arenda Könnecke richt pijlen op record 6-uur loop

Op zaterdag 25 maart staat de atletiekbaan in Nijverdal in het teken van een bijzondere recordpoging. Om 10:00 uur start Arenda Könnecke met haar 6-uurs wedstrijd. Haar doel: een nieuw wereldrecord voor de categorie vrouwen 45+. Bijzonder is, is dat ze de wedstrijd zelf met haar team organiseert.

Thuiswedstrijd
Het huidige wereldrecord staat op 77,6 km, het doel van Arenda is dus om minimaal 77,7 km af te leggen in die 6 uur tijd. Als ze dit haalt, heeft ze tevens ook het Nederlands record voor vrouwen (alle leeftijdscategorieën) op haar naam staan. Het nieuwe record betekent een gemiddeld tempo van 13 km/uur.
Deze recordpoging is extra bijzonder omdat Arenda zelf deze 6-uurs wedstrijd organiseert in haar woonplaats Nijverdal. De atletiekbaan aan de Van Heerdtweg 5 is de plek waar het allemaal gaat gebeuren. “Normaal kies je een wedstrijd uit en loop je een record, maar in dit geval hebben we de organisatie zelf in handen. Fijn zo dichtbij huis, familie en vrienden.” Vertelt Arenda.

Runningteam Ultrarunners Nederland
Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door het team rondom Arenda, want op de dag van de recordpoging zelf moet ze zich volledig focussen op het verbreken van het huidige record. Sportvoeding, tijdregistratie, dopingcontrole, de baancommissaris van de Atletiekunie, EHBO, sponsors, familie en vrienden, aan alles is gedacht om deze recordpoging tot een succes te maken. Voor anderen die graag willen komen kijken, iedereen is welkom en de toegang is gratis.
Het Runningteam Ultrarunners Nederland (RUN) is in het leven geroepen om Arenda (en toekomstige andere ultrarunners) te ondersteunen in hun passie. Dankzij de achterliggende stichting (Stichting Ultrarunners Nederland) kan gebouwd worden aan financiële en materiele steun. Deze is hard nodig, want op dit moment worden de meeste kosten door de atleten zelf gedekt.

Op de kaart
Het doel van deze recordpoging heeft twee kanten. Behalve als een geweldige uitdaging ziet Arenda dit als een mooie kans om ultrarunning in Nederland op de kaart te zetten “Met behulp van de stichting kunnen we ultrarunning in Nederland naar een hoger niveau tillen en het makkelijker maken voor atleten om deze sport te beoefenen. Het zou mooi zijn als ik meer concurrentie krijg.” Vertelt Arenda met een brede glimlach.

Arenda en haar team gaan voor een mooie recordpoging met veel bezoekers en sponsors! Kijk voor meer informatie op www.ultrarunners.nl.

Over Arenda Könnecke
45 jaar, opgegroeid in Dalfsen en nu woonachtig in Nijverdal met haar man en 4 kinderen en van jongs af aan al sportief. Vanaf 2009 is ze zich gaan focussen op hardlopen, een lidmaatschap bij Runningteam Twente volgde snel. Van korte wedstrijden in het begin naar het winnen van de Enschede Marathon in 2013 en Nederlands kampioen op de 100 km in 2015 is ze inmiddels een bekend gezicht bij de lange afstanden. Arenda nam ook deel aan de Maxi-Race van Annecy in 2015 (86 km afstand, 5200 hoogtemeters) het EK 24 uur en het WK Backyard in 2022. Bij beide non-stop-evenementen legde ze een afstand van 200 km af. Ze hoopt nog lange tijd mooie wedstrijden te mogen lopen en de sport te promoten.